27-01-06

Google

Oud nieuws, maar te markant om te vergeten: Google censureert zichzelf op de Chinese markt. Op vraag van de Chinese overheid heeft Google ervoor gezorgd dat je op websites van de regering terechtkomt wanneer je zoekt naar termen als "mensenrechten", "Tibet" of "Dalai Lama". Dat gaat in tegen hun bedrijfspolitiek, maar

,,Er bestaat geen twijfel over dat Google de Chinese markt betreedt om geld te verdienen en niet om democratie te brengen'', zegt John Palfrey van Harvard. China heeft honderd miljoen internetgebruikers en Google doet laat zijn intrede op die lucratieve markt. Het bedrijf verdedigde zijn knieval gisteren met het argument: beter een beetje informatie dan helemaal geen informatie. Het is afwachten of google.cn zoals aangekondigd op het scherm een waarschuwing zal mogen geven dat een zoekopdracht is gecensureerd.
(bron: De Standaard)

Ok, ik begrijp dat Google een bedrijf is, en dat ze geld willen verdienen. Maar dit gaat wel ver. Vooral omdat ik vermoed dat die chinezen helemaal niet weten dat er gecensureerd wordt.

En als ik daaraan begin te denken, dan gaat het helemaal los in mijn hoofd. Wie weet hoe erg worden wij hier in Europa gecensureerd. Zouden we daarachter kunnen komen, of helemaal niet. Vreselijk toch, je denkt dat je alles weet, alles kan opzoeken, maar dat blijkt een illusie.

Eigenlijk is het toch wel een stevige knieval van Google. En van Yahoo een tijdje geleden. Als je zo machtig bent, kan je dan toch niet gewoon zeggen: nee, sorrie, dat doen we niet? Ik vind van wel. Maar wie ben ik natuurlijk.

15:40 Gepost door xx | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*** Proficiat met de vermelding op de voorpagina …….muzikale groeten

Gepost door: Tilly | 27-01-06

Proficiat met uw vermelding op de startpagina van Skynetblogs.be

Gepost door: den dwarsligger | 27-01-06

*** proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs !!!!

Gepost door: Borriquito | 27-01-06

onze kapitalistisch ingestelde wereld zorgt voor vele wantoestanden... Vaak beseffen we het nog niet eens, maar idd, op zulke momenten...Ik zou zeggen, trek het je niet aan... :)

Gepost door: Anne | 28-01-06

. Vandaag nog gelezen dat de Amerikaanse overheid google aan het proberen verplichten is om keiveel informatie vrij te geven, lijsten van sites, zoekopdrachten en dergelijke. Eens benieuwd wat de uitspraak van de rechter gaat zijn...

Gepost door: ghandi | 29-01-06

De commentaren zijn gesloten.