23-03-06

vadermoord

gisteren iets heel moois gezien: Vadermoord in het STUK in Leuven. vadermoord is het concept dat een artiest zijn favoriete band kiest, en daar dan mee "afrekent". Of zoals geert Maris van Nona Mez zei: je moet vooral een artiest vinden waarvan je vijf à zes nummers van kan spelen. :-)

Gisteren waren het Nona Mez aka Buffalo Tom, en Jasper Steverlinck aka Nina Simone. Ik ben een fan van Nina, maar ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat de set van Nona mez beter was. Schitterend wat Geert Maris, en vooral ook zangeres Karen Verresen deden. Ik zat echt te genieten. Subliem. Jasper Steverlinck was ook geweldig, maar ik denk dat ik teveel verwachtte. Als je fan bent, dan hoop je op bepaalde nummers (in mijn geval de meer uptempo nummers als "break down", "Missisippi goddamn" en "Young, gifted and Black"), maar Jasper speelde vooral tragere nummers. maar hij deed het wél goed. het was én Jasper, én Nina. De setting is ook geweldig, de studio in het STUK is lekker intiem, en het publiek kan dan ook interageren met de artiesten.

Echt een revelatie, het concept "vadermoord" (het is al het vijfde jaar trouwens, ik ben gewoon traag :-)). Spijtig genoeg lees ik dat al bijna alle tickets voor de andere voorstellingen uitverkocht zijn. Bugger!

18:33 Gepost door xx | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hmmm mss toch nog proberen aan tickets geraken...

Gepost door: Anne | 23-03-06

De commentaren zijn gesloten.