09-04-06

leven

Gisteren iets gehoord waar ik nu nog steeds over aan het nadenken ben. Het kwam van cabaretier Wim Helsen (wiens show "heden soup" , gezien op canvas, schitterend was, doch dit geheel ter zijde). Hij zei in het radio-programma "het beste moet nog komen" op radio1 :(hier ergens te herbeluisteren)dat veel mensen streven naar het ideaal van de relatie (een gezinnetje), en dat ze daar heel erg aan vasthangen. Maar hoe meer je daar aan vasthangt, hoe minder tijd er overblijft om te leven.

En dat blijft dus maar in mijn hoofd hangen. Zou dat zo zijn? Ik geef toe, nu ik weer alleen ben, doe ik wel vaker spontaan dingen. Maar aan de andere kant, ik vind het soms ook vreselijk dat ik die dingen dan alleen doe, en dat ik er met niemand écht over kan praten ("weet je nog"). Moeilijk.

Wat er me aan doet denken dat ik es serieus aan mijn sociaal leven moet werken, of ik eindig hier alleen voor de tv. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn . Zo ver heb ik het in ieder geval begrepen :-)

10:42 Gepost door xx | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

idd ken dat!Het is en blijft een keuze dat een mens moet maken é en toevallig is dat één van mijn zwakke eigenschappen...

Gepost door: soet | 09-04-06

Wim Helsen Ik hou niet zo van Wim Helsen. Vaak is hij gewoon niet grappig. Geef mij dan maar Theo Maassen of - nog beter - Leo Van der Zanden. En ik wil hem in dit standpunt ook niet gelijk geven. Met twee heb je meer kennissen dan alleen en meer kans om buiten te komen. Als ik alleen was, zat ik denk ik altijd binnen. Nu gaan we al eens bowlen met een groepje, of poolen of eens uit eten/drinken met z'n tweetjes of z'n viertjes...

Gepost door: liza | 12-04-06

Pardon Het is Leon Van der Zanden, niet Leo. En ter aanvulling: je hebt niet alleen meer kennissen met twee dan alleen, maar ook meer interesses/voorkeuren, waardoor je al eens ergens terechtkomt waar je alleen niet naartoe geweest zou zijn (oldtimerbeurs, alternatieve cinema's...)

Gepost door: liza | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.